top of page
Sök
  • Skribentens bildFanny

Kan hundar och katter smittas av coronaviruset?

Det nya coronaviruset COVID-19 har skakat hela världen under de senaste veckorna och risken för stor smittspridning i samhället är fortsatt hög. Men bör vi också vara oroliga för att våra husdjur ska drabbas?


Det korta svaret är nej - risken för att din hund eller katt ska insjukna till följd av COVID-19 är näst intill obefintlig. Hittills finns bara ett rapporterat fall där en hund testat positiv för viruset, men hunden är inte sjuk och det finns inget som tyder på att hundar skulle kunna vara smittbärare. Med andra ord, även om det skulle visa sig att hundar eller katter kan bli smittade av COVID-19 verkar de inte få några sjukdomssymptom eller kunna sprida viruset vidare till andra djur eller människor.Vill du vara på den säkra sidan rekommenderar experterna att tvätta händerna med tvål och vatten före och efter varje kontakt med ditt djur. Detta är extra viktigt om du misstänker att du själv bär på smittan, så att viruset inte förs vidare till nästa person som klappar eller kelar med ditt djur.


Vad ska jag göra om jag är sjuk och mitt djur behöver veterinärvård?

Även om du inte behöver oroa dig för att ditt husdjur ska insjukna till följd av coronaepidemin kvarstår risken för andra sjukdomar. Vi tycker att det är viktigt att din hund eller katt ska få den vård den behöver samtidigt som vi alla gemensamt jobbar för att begränsa smittspridningen i samhället. Känner du dig krasslig eller orolig för att vistas på allmän plats? Hör av er till oss så hittar vi en lösning där vi hjälper vi ert djur utan att ni behöver befinna er inne i våra lokaler.0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page